woensdag, 10 augustus 2022

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Specialties zijn cursussen gericht op jouw duikinteresse. Als je denkt dat stromingsduiken helemaal geweldig is, dan geeft die Specialty je een perfecte inleiding op dat gebied. Als je het hele jaar door wilt duiken in Nederland, dan is de droogpak Specialty wel zo comfortabel. Hieronder zie je een overzicht van de Padi Specialties.

Nitrox Specialty 1 avond

Nitrox is verrijkte lucht met een hoger percentage zuurstof. Doordat er minder stikstof in zit kan je langer onder water blijven.
Je leert hoe je moet werken met de nitrox tabellen en je leert hoe je moet omgaan met de eigenschappen van zuurstof.
De cursus bestaat uit een theorieles en een theorie examen. Je komt frisser uit het water nadat je er twee keer zo lang in hebt gelegen.
Bij deze cursus zit een lespakket dat je voorbereid moet hebben voor de lesavond.

Digitale Fotografie Specialty (DUP)
- zwembadsessie en / of 1 duik Digitale onderwaterfotografie is voor veel mensen binnen bereik gekomen de laatste jaren. Ten opzichte van analoge fotografie biedt het vele voordelen.
Tijdens deze cursus leer je het maximale uit je camera halen. Leer meer over onderhoud, algemeen gebruik, compositie en beeldbewerking.
Je zal versteld staan van je eigen foto's. Ter voorbereiding heb je het DUP Specialty boek nodig. Ook is een eigen camera wel handig.

Droogpak Specialty - zwembadsessie en 2 duiken

Droogduiken is de comfortabelste manier van duiken. Je blijft warm ongeacht de temperatuur van het water. Na de duik geen blote billenwerk in de koude wind meer. Je leert de technieken van het droogduiken en je leert wat de verschillen zijn tussen trilaminaat en (compressed) neopreen pakken. Zo kan je het hele jaar door in Nederland blijven duiken. Het Droogpak Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Stroming Specialty - 2 duiken

Stromingsduiken is ideaal voor luie mensen. Je laat je meevoeren door het water en ondertussen trekt het onderwaterleven als een film aan je voorbij. Maar een goede planning en uitvoering is van belang. Mismanagement wordt bruut afgestraft met een vermoeiende zwemtocht of met een ongewenst verlengt verblijf aan de oppervlakte. Je leert hoe je een duik stromingsloos tussen de getijden door kan plannen en je leert hoe je veilig de stroming het werk kan laten doen. Onmisbare kennis als je wilt gaan duiken in de Oosterschelde en op de Noordzee. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Apparatuur Specialty - 1 dag

De materiaal specialty geeft je inzicht in de apparatuur die je onder water tochten mogelijk maakt. Je leert wat er op de markt is en hoe alles werkt. Je krijgt een helder beeld van de reparaties die je zelf kunt uitvoeren en van de dingen die je beter door een duiktechneut kunt laten doen. Je krijgt alles van binnen te zien en je gaat onder begeleiding een complete automatenset servicen. Een leerzaam gamma-dagje dus.

Drijfvermogen Specialty - 2 duiken

Drijfvermogen is de kunst van het duiken. Een goede duiker kan zich op iedere diepte in een gewenste positie houden, met of zonder referentiepunten. Maar als je nog niet zo lang duikt kan dit kunstje nog wel eens listig blijken te zijn. Leer meer over ademhalingstechnieken, loodverdeling, zwemtechnieken en apparatuurconfiguratie en verbeter daarmee je luchtverbruik en comfort tijdens het duiken. Het zweven als een Boeddha onderwater komt gegarandeerd dichterbij. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Nachtduiken - 3 duiken

Zelfs de saaiste duikplek wordt spannend in de nacht. Er komt meer onderwaterleven tevoorschijn en de omgeving ziet er anders uit. Leer meer over lampen, noodprocedures, navigatie en communicatie in het donker. Spectaculaire duiken gegarandeerd! Het Nachtduik Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Navigatie - 4 duiken

Heb jij ook regelmatig geen flauw benul van waar je bent onderwater? Geen idee waar de kant of de boot zijn? Het is wel aardig voor je beenspieren, maar elke keer lange afstanden terugzwemmen gaat je toch een keer tegenstaan. Leer meer over navigatietechnieken met kompas en leer de natuurlijke omgeving te gebruiken voor je orientatie. Maak je navigatie helemaal TomTom en ervaar de bevrediging van het op de juiste plek uitkomen. Het Navigatie Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Wrakduiken - 4 duiken

Er zijn maar weinig activiteiten die meer indruk maken dan wrakduiken. In deze cursus leer je alles over navigatietechnieken, veiligheidsprocedures, het gebruik van reels, het in kaart brengen en het penetreren van wrakken. Een perfecte manier om je voor te bereiden op duiken op de Noordzee. Om deze Specialty te doen moet je het Advanced brevet hebben. Het Wrakduik Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Opsporing & Berging - 4 duiken

Wel eens iets verloren onderwater? Loodgordel of zonnebril overboord? Leer hoe je systematisch een gebied uitkamt, hoe je efficient samenwerkt met je buddy en hoe je het object met hefballonnen veilig boven water krijgt. Om deze Specialty te doen moet je het Advanced brevet hebben. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Multilevel - 2 duiken

Een duikcomputer verlengt je bodemtijd en geeft waardevolle informatie om je veiligheid te vergroten. Maar alleen dat ding om je pols binden is niet genoeg. De computer vertelt je van alles, maar jij zal de gegevens moeten gebruiken om zinnig te handelen. Leer hoe je voor en tijdens de duik de informatie kan vertalen om prettiger en veilig te duiken. Nuttig als je op vakantie veel duiken in korte tijd gaat maken of als je wat meer de diepte gaat opzoeken. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Oxygen Provider - 1 avond

Naast reanimatie is het toedienen van zuurstof de belangrijkste eerste hulp bij duikongevallen. Je leert dit al bij je allereerste duikcursus. Vaak is aan de waterkant een zuurstofkoffer aanwezig, maar hier heb je alleen wat aan als je weet hoe je deze kan gebruiken. Je krijgt achtergrondinformatie over het gebruik van zuurstof bij duikongevallen. De voordelen en risico's van zuurstof, het omgaan met zuurstof, fysiologie etc. komen aan de orde. Daarnaast is er in het praktijkgedeelte uitgebreid de gelegenheid om zelf te oefenen door in verschillende scenario's eerste hulp te verlenen en zuurstof toe te dienen. Bij deze cursus is het boek inbegrepen ter voorbereiding op de lesavond. Naturalist - 2 duiken Nederland zit vol met onderwaterleven maar je moet wel leren kijken. Ervaar hoe verrassend het dicht bij huis kan zijn. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Diepduiken - 4 duiken

30 meter is genoeg, maar dat wrak ligt toch echt op 40 meter. Hoe kom je daar? Met de juiste planning, techniek, veiligheidsprocedures, apparatuur en mentaliteit. Een onmisbare voorbereiding voor duiken op de Noordzee en diepere vakantieduiken. Om deze Specialty te doen moet je het Advanced brevet hebben. Ter voorbereiding heb je het Diepduik Specialty boek nodig.

Sepia en Octopus specialty

Deze specialty richt zich in eerste instantie op de sepia, deze prachtige dieren die ieder jaar weer terugkeren naar hun geboorteplaats (de Oosterschelde) om daar het paringsritueel te volbrengen en eieren af te zetten. We gaan zelf de broedkamers (de rekjes) bouwen en plaatsen en/of ze bewonderen tijdens het fantastisch schouwspel dat ze ons voorschotelen. Met de theorie die we zullen behandelen zal je met andere ogen naar deze dieren gaan kijken. Tevens komen ook de octopus, pijlinktvis en de nautilus aan bod als medefamilielid van de koppotige. Voor kosten, zie de specialty onze agenda.

Master Scuba Diver pakket

Kies en boek vijf van de bovenstaande specialties. Zodra je Rescue bent en deze vijf specialties hebt afgerond en 50 duiken hebt gelogd, kun je het Master Scuba Diver brevet aanvragen, het hoogst haalbare voor de recreatieve duiker.

Na het afronden van je Advanced Open Water Diver cursus bestaat de mogelijkheid om je duikvaardigheden verder te ontwikkelen. Met het Advanced Open Water Diver brevet heb je al een behoorlijke ervaring op gedaan. Maar er is meer. Bij deze cursus ligt de nadruk op het reddend duiken.. De Rescue Diver cursus is er niet alleen op gericht om je duikvaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook hoe je andere duikers kunt helpen. Met deze cursus en weet hoe je er mee omgaat kun je anticiperen op e.v.t problemen en je zult merken dat je nog relaxer en met nog meer zelfvertrouwen gaat duiken.
Een bijzonder leuke cursus, op de praktijk gericht en een goede aansluiting op je PADI E.F.R. cursus.

Hoe ziet de cursus eruit?

 • De theorie bestaat uit zelfstudie, thuis lees je het boek en maak je de kennistoetsen.
 • 2 theorielessen met een theorie-examen
 • 4 buitenduiken waarin 12 verschillende vaardigheden en oefeningen worden geleerd en toegepast in een aantal scenario's

Wat is vereist?

 • Het PADI Advanced Open Water diver brevet of gelijkwaardig
 • Het PADI E.F.R. brevet. (Of een geldig reanimatie diploma)

Prijs van de cursus:

Voor leden € 190,-
Niet leden 250.-  Incl. een jaar gratis lidmaatschap
en dit is incl.:

 • P.A.D.I. Rescue Diver (video/dvd kit) manual (leerboek + werkkaart)
 • P.A.D.I. brevet (model creditcard)
 • Toegang tot de duiklocatie en e.v.t. toegang duiklokaties

Vraag eens naar de speciale tarieven voor privé les.
In de zomer kun je het Open Water Diver brevet halen bij Moby Dick in 1 tot 3 weken.
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Leden kunnen zich hier hier opgeven voor deze opleiding !!
Niet leden kunnen een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van "Opgave/Meer informatie PRD"

In deze cursus leer je hoe je duikproblemen kan voorkomen of oplossen. Het is een nuttige, serieuze, maar ook grappige cursus, die je zelfvertrouwen onderwater zal vergroten. Het schema bestaat uit zwembadsessies en twee buitenwaterdagen. Je krijgt een boek en een DVD om je voor te bereiden.

Theorie

 We bespreken onderwerpen als zelfredding, stress, eerste hulp bij duikongevallen, organisatie bij een noodgeval en problemen met apparatuur.
Je kennis wordt getoetst met een examen.

Zwembad

 In het zwembad oefenen we diverse reddingstechnieken, zoals transporteren, benaderen van een duiker in problemen, kalmeren van een arelaxte duiker, omhoog halen van een bewusteloze duiker, uit het water slepen en beademen in het water.

Buitenwater

 Tijdens de twee buitenwaterdagen ga je de geleerde technieken toepassen in een echte duikomgeving en ga je figureren in allerlei ongevalsimulaties. Een goede test om te zien hoe je zal reageren in echte probleemsituaties!

In deze cursus leer je hoe je mensen met lichamelijke problemen zo goed mogelijk kunt helpen. De cursus is niet speciaal op duiken gericht, dus ook toegankelijk voor nietduikers. Je gaat in op EHBO en Reanimatie, de noodzakelijke handelingen die je kunt doen om iemands leven te redden. Ook het gebruik van een AED komt aan bod. De cursus duurt een dag en bestaat voor de ene helft uit theorie, de andere helft uit praktijkoefeningen. Om het brevet geldig te houden is het nodig om iedere twee jaar een update te doen.

Care for Children

 Als uitbreiding op de EFR cursus bieden we ook de Care for Children (CFC) cursus aan. Hierin leer je hoe je de EFR technieken moet toepassen bij jonge kinderen. Deze cursus geven we op verzoek en de extra lesmaterialen zijn bij de prijs inbegrepen. Je EFR brevet moet geldig zijn om deel te nemen aan deze cursus.

Je kunt je hier opgeven voor de cursus en ook voor de herhalingen

Ben je in het bezit van je PADI Open Water Diver brevet en je wilt natuurlijk graag verder met het ontwikkelen van de duikvaardigheden, dan is de PADI advanced open water diver cursus een ideale mogelijkheid om samen onder begeleiding van onze instructeur ervaring op te doen in 5 verschillende specialty duiken (2 verplicht, 3 naar keuze)

Hoe ziet de cursus eruit?

 • De theorie bestaat uit zelfstudie, thuis lees je het boek en maak je de kennistoetsen.
 • Thuis lees je de specialty hoofdstukken door en maak je de kennistoetsen, daarna gaan we die nabespreken en eventueel extra behandelen.
  5 specialty duiken waarvan 2 verplicht en 3 naar keuze (in overleg)

Wat is vereist?

 • Het PADI Open Water diver brevet of gelijkwaardig

Prijs van de cursus is
€ 275,- voor niet leden  (incl. 1 jaar gratis lidmaatschap)
€ 225,- voor leden en dit is incl.:

 • P.A.D.I. Advanced Open Water Diver  manual (leerboek of E-learning)
 • P.A.D.I. brevet
 • Toegang tot de duiklocatie

Vraag eens naar de speciale tarieven voor privé les.
In de zomer kun je het Advanced Open Water Diver brevet halen bij Moby Dick in 1 tot 2 weken.
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Je kunt je hier opgeven voor één van de lessen !!

 

Lijkt het je niet geweldig om ontspannen te zweven en te ademen onder water? Stap dan met ons de onderwaterwereld binnen en begin met de cursus "Open Water Diver'. Deze cursus leidt op voor het wereldwijd erkende PADI brevet. Onze volledig bevoegde instructeurs staan samen met PADI garant voor een veilige en verantwoorde beoefening van het sportduiken. Verder zorgen wij voor een prettige en informele sfeer, zodat iedereen op een ontspannen manier leert duiken en veel plezier beleeft aan deze nieuwe hobby.

 

 

 

 

Hoe ziet de cursus eruit?

 • 4 theorielessen 
 • 4 zwembadduiken van 1½ uur (eventueel langer of een les extra) met aansluitend een examen
 • eventueel opfrisles bij een lange wachttijd tussen de buitenduiken)
 • 4 buitenduiken (verdeeld over 2 dagen) in overleg

Wat is vereist?

 • Leeftijd 12 tot en met …..?
 • Redelijke zwemvaardigheid
 • Medische keuring aanbevolen!
 • Zwemkleding

Prijs van de cursus is: € 365,-.

Dit is incl.:

 • Huur zwembad en toegang tot de duiklocatie
 • En gebruik van een complete duikuitrusting
 • PADI Cursuspakket of PADI E-learning module

Daarnaast biedt de vereniging je gratis lidmaatschap aan voor de periode van één jaar.

Duik je liever in (warm) vakantiewater? Dan is dat ook mogelijk om de cursus in twee gedeelten te doen. Je doet je zwembad- en theorielessen in Nederland. Daarna kun je overal ter wereld (bij een PADI duikschool) je cursus afronden door de buitenwaterlessen te volgen. Dit kan natuurlijk ook bij ons : wij verzorgen tevens cursussen in Zeeland, Denemarken en Egypte.

Wil je eerst kennis maken met de duiksport geef je dan op voor een introductieduik; kosten  € 25,-  Duikers die al een introductieduik hebben gedaan bij Moby Dick en besluiten zich op te geven krijgen dit bedrag als korting op de Open Water cursus en refferal  (vraag naar de voorwaarden).

Vraag eens naar de speciale tarieven voor privé les.
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Leden en niet leden kunnen zich hier hier opgeven voor deze cursus !!

PADI (Professional Association of Diving Instructors), is de toonaangevende opleidingsorganisatie op de wereld. PADI biedt een uitgebreid cursusprogramma aan. Van beginners tot aan professionals. Stap voor stap. Ook onze vereniging geeft cursussen volgens dit principe.

Onze vereniging heeft de beschikking over negen instructeurs met een aantal assistent instructeurs en divemasters die je met 100% slagingskans naar je eerste brevet loodsen.

Lees meer...