dinsdag, 05 juli 2022

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Duiklampen

Duiklampen

Een duiklamp is een belangrijk uitrustingsonderdeel voor iedere duiker.
Met een goede duiklamp ben je in staat de onderwater omgeving te verlichten of in helder water kleuren terug te halen die je zonder duiklamp op diepte niet meer zou kunnen zien.
Je gaat onderwater om dingen te bekijken en een goede lamp maakt dat mogelijk.
Er bestaan verschillende soorten duiklampen. Om te beginnen is er een onderscheid te maken tussen handlampen en kabellampen.
Handlampen bestaan uit één deel.
Kabellampen bestaan uit een accupack, een kabel en een lampkop. Het accupack wordt vaak op de duikfles bevestigd zodat alleen de relatief lichte lampkop in de hand hoeft te worden gehouden.
Vrijwel alle serieuze duiklampen worden tegenwoordig gemaakt met LED verlichting.
Dit soort licht kan zeer krachtig zijn en toch weinig stroom verbruiken. Hierdoor is een lange brandduur mogelijk met een beperkt accupakket. Ook de levensduur van LED lampen is hoog, vaak rondom de 10.000 uur. Als je een lamp zoekt voor videotoepassingen, kijk dan naar lampen van het type flood.
Deze verspreiden het licht zo egaal mogelijk over een breed gebied, zodat je geen lichtvlekken op je beeld krijgt.
Zoek je een lamp om ver mee te kunnen schijnen, dan heb je er een nodig van het type spot. De witheid van licht wordt uitgedrukt in K(elvin) of kleurtemperatuur.
Hoe hoger het K getal, hoe witter het licht en hoe meer het zonlicht benaderd. Zoek je 'warmer' geliger licht dat lijkt op halogeen, neem dan een lamp met een lagere K waarde.