zaterdag, 24 juli 2021

Binnenkort

1 okt
Weekend Zeeland
Datum 01 oktober - 04 oktober
6 nov
Egypte 2021
Datum 06 november - 13 november

Specialties zijn cursussen gericht op jouw duikinteresse. Als je denkt dat stromingsduiken helemaal geweldig is, dan geeft die Specialty je een perfecte inleiding op dat gebied. Als je het hele jaar door wilt duiken in Nederland, dan is de droogpak Specialty wel zo comfortabel. Hieronder zie je een overzicht van de Padi Specialties.

Nitrox Specialty 1 avond

Nitrox is verrijkte lucht met een hoger percentage zuurstof. Doordat er minder stikstof in zit kan je langer onder water blijven.
Je leert hoe je moet werken met de nitrox tabellen en je leert hoe je moet omgaan met de eigenschappen van zuurstof.
De cursus bestaat uit een theorieles en een theorie examen. Je komt frisser uit het water nadat je er twee keer zo lang in hebt gelegen.
Bij deze cursus zit een lespakket dat je voorbereid moet hebben voor de lesavond.

Digitale Fotografie Specialty (DUP)
- zwembadsessie en / of 1 duik Digitale onderwaterfotografie is voor veel mensen binnen bereik gekomen de laatste jaren. Ten opzichte van analoge fotografie biedt het vele voordelen.
Tijdens deze cursus leer je het maximale uit je camera halen. Leer meer over onderhoud, algemeen gebruik, compositie en beeldbewerking.
Je zal versteld staan van je eigen foto's. Ter voorbereiding heb je het DUP Specialty boek nodig. Ook is een eigen camera wel handig.

Droogpak Specialty - zwembadsessie en 2 duiken

Droogduiken is de comfortabelste manier van duiken. Je blijft warm ongeacht de temperatuur van het water. Na de duik geen blote billenwerk in de koude wind meer. Je leert de technieken van het droogduiken en je leert wat de verschillen zijn tussen trilaminaat en (compressed) neopreen pakken. Zo kan je het hele jaar door in Nederland blijven duiken. Het Droogpak Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Stroming Specialty - 2 duiken

Stromingsduiken is ideaal voor luie mensen. Je laat je meevoeren door het water en ondertussen trekt het onderwaterleven als een film aan je voorbij. Maar een goede planning en uitvoering is van belang. Mismanagement wordt bruut afgestraft met een vermoeiende zwemtocht of met een ongewenst verlengt verblijf aan de oppervlakte. Je leert hoe je een duik stromingsloos tussen de getijden door kan plannen en je leert hoe je veilig de stroming het werk kan laten doen. Onmisbare kennis als je wilt gaan duiken in de Oosterschelde en op de Noordzee. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Apparatuur Specialty - 1 dag

De materiaal specialty geeft je inzicht in de apparatuur die je onder water tochten mogelijk maakt. Je leert wat er op de markt is en hoe alles werkt. Je krijgt een helder beeld van de reparaties die je zelf kunt uitvoeren en van de dingen die je beter door een duiktechneut kunt laten doen. Je krijgt alles van binnen te zien en je gaat onder begeleiding een complete automatenset servicen. Een leerzaam gamma-dagje dus.

Drijfvermogen Specialty - 2 duiken

Drijfvermogen is de kunst van het duiken. Een goede duiker kan zich op iedere diepte in een gewenste positie houden, met of zonder referentiepunten. Maar als je nog niet zo lang duikt kan dit kunstje nog wel eens listig blijken te zijn. Leer meer over ademhalingstechnieken, loodverdeling, zwemtechnieken en apparatuurconfiguratie en verbeter daarmee je luchtverbruik en comfort tijdens het duiken. Het zweven als een Boeddha onderwater komt gegarandeerd dichterbij. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Nachtduiken - 3 duiken

Zelfs de saaiste duikplek wordt spannend in de nacht. Er komt meer onderwaterleven tevoorschijn en de omgeving ziet er anders uit. Leer meer over lampen, noodprocedures, navigatie en communicatie in het donker. Spectaculaire duiken gegarandeerd! Het Nachtduik Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Navigatie - 4 duiken

Heb jij ook regelmatig geen flauw benul van waar je bent onderwater? Geen idee waar de kant of de boot zijn? Het is wel aardig voor je beenspieren, maar elke keer lange afstanden terugzwemmen gaat je toch een keer tegenstaan. Leer meer over navigatietechnieken met kompas en leer de natuurlijke omgeving te gebruiken voor je orientatie. Maak je navigatie helemaal TomTom en ervaar de bevrediging van het op de juiste plek uitkomen. Het Navigatie Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Wrakduiken - 4 duiken

Er zijn maar weinig activiteiten die meer indruk maken dan wrakduiken. In deze cursus leer je alles over navigatietechnieken, veiligheidsprocedures, het gebruik van reels, het in kaart brengen en het penetreren van wrakken. Een perfecte manier om je voor te bereiden op duiken op de Noordzee. Om deze Specialty te doen moet je het Advanced brevet hebben. Het Wrakduik Specialty boek is aanbevolen, maar je kan ook je Adventures in Diving boek gebruiken.

Opsporing & Berging - 4 duiken

Wel eens iets verloren onderwater? Loodgordel of zonnebril overboord? Leer hoe je systematisch een gebied uitkamt, hoe je efficient samenwerkt met je buddy en hoe je het object met hefballonnen veilig boven water krijgt. Om deze Specialty te doen moet je het Advanced brevet hebben. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Multilevel - 2 duiken

Een duikcomputer verlengt je bodemtijd en geeft waardevolle informatie om je veiligheid te vergroten. Maar alleen dat ding om je pols binden is niet genoeg. De computer vertelt je van alles, maar jij zal de gegevens moeten gebruiken om zinnig te handelen. Leer hoe je voor en tijdens de duik de informatie kan vertalen om prettiger en veilig te duiken. Nuttig als je op vakantie veel duiken in korte tijd gaat maken of als je wat meer de diepte gaat opzoeken. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Oxygen Provider - 1 avond

Naast reanimatie is het toedienen van zuurstof de belangrijkste eerste hulp bij duikongevallen. Je leert dit al bij je allereerste duikcursus. Vaak is aan de waterkant een zuurstofkoffer aanwezig, maar hier heb je alleen wat aan als je weet hoe je deze kan gebruiken. Je krijgt achtergrondinformatie over het gebruik van zuurstof bij duikongevallen. De voordelen en risico's van zuurstof, het omgaan met zuurstof, fysiologie etc. komen aan de orde. Daarnaast is er in het praktijkgedeelte uitgebreid de gelegenheid om zelf te oefenen door in verschillende scenario's eerste hulp te verlenen en zuurstof toe te dienen. Bij deze cursus is het boek inbegrepen ter voorbereiding op de lesavond. Naturalist - 2 duiken Nederland zit vol met onderwaterleven maar je moet wel leren kijken. Ervaar hoe verrassend het dicht bij huis kan zijn. Gebruik ter voorbereiding het Adventures in Diving boek.

Diepduiken - 4 duiken

30 meter is genoeg, maar dat wrak ligt toch echt op 40 meter. Hoe kom je daar? Met de juiste planning, techniek, veiligheidsprocedures, apparatuur en mentaliteit. Een onmisbare voorbereiding voor duiken op de Noordzee en diepere vakantieduiken. Om deze Specialty te doen moet je het Advanced brevet hebben. Ter voorbereiding heb je het Diepduik Specialty boek nodig.

Sepia en Octopus specialty

Deze specialty richt zich in eerste instantie op de sepia, deze prachtige dieren die ieder jaar weer terugkeren naar hun geboorteplaats (de Oosterschelde) om daar het paringsritueel te volbrengen en eieren af te zetten. We gaan zelf de broedkamers (de rekjes) bouwen en plaatsen en/of ze bewonderen tijdens het fantastisch schouwspel dat ze ons voorschotelen. Met de theorie die we zullen behandelen zal je met andere ogen naar deze dieren gaan kijken. Tevens komen ook de octopus, pijlinktvis en de nautilus aan bod als medefamilielid van de koppotige. Voor kosten, zie de specialty onze agenda.

Master Scuba Diver pakket

Kies en boek vijf van de bovenstaande specialties. Zodra je Rescue bent en deze vijf specialties hebt afgerond en 50 duiken hebt gelogd, kun je het Master Scuba Diver brevet aanvragen, het hoogst haalbare voor de recreatieve duiker.